Aktualne novice

Projekt GEN-I Sonce med finančnimi zvezdami

Skupina GEN-I je te dni dobila novo veliko mednarodno priznanje. Leto dni po tem, ko je družba GEN-I Sonce, hčerinska družba v 100-odstotni lasti Skupine GEN-I, izdala prvo zeleno obveznico v višini 14 milijonov evrov, ji je mednarodna organizacija Climate Bonds Initiative na tretji letni konferenci v Londonu podelila nagrado »Green Bond Pioneer Award«.
> Preberi več

Pretekle novice

Zakaj bo Bisol imel proizvodnjo tudi zunaj Evrope?

Preberite si zanimiv intervju z dr. Urošem Mercem, direktorjem tretjega največjega proizvajalca sončnih panelov Bisol v Evropi o napredku fotovoltaike pri nas in v svetu, najuspešnejšem letu skupine Bisol Group po količini proizvedenih izdelkov kot po prihodkih in optimističnih razvojnih napovedi.
> Preberi več

Dosegljivost klicnega centra med prazniki

Obveščamo vas, da bo klicni center med prazniki zaprt 25., 26. in 31. decembra 2017 ter 1. januarja 2018. V preostalem času vam bodo naši prijazni svetovalci na voljo po ustaljenem urniku od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro.
> Preberi več

Ali lahko svet uspeva s 100 % obnovljivimi viri energije? Za kakšno ceno? Prehod s fosilnih goriv je nujen, ne bo pa neboleč.

Odmevna zgodba z naslovnice junijskega časopisa New York magazine o vplivu globalnega segrevanja se začne grozeče: »Obljubljam vam, da je še veliko slabše kot si mislite.« Nadaljuje z napovedmi prihodnjih temperatur v New Yorku, ki bodo višje kot so danes v Bahrajnu, vse daljših sušnih obdobij na kmetijskih območjih in širjenja bolezni kot je bubonska kuga, ki je bila doslej ujeta pod sibirskim ledom ter stalne gospodarske krize. Morda nas lahko tolaži stališče tistih, ki trdijo, da se je možno razmeroma hitro in enostavno preusmeriti k 100 % obnovljivim virom energije?
> Preberi več

8. srečanje OVE in SPTE proizvajalcev električne energije

Skupina GEN-I je danes v Krškem gostila letno, zdaj že 8. srečanje proizvajalcev električne energije iz obnovljivih virov in soproizvodnje toplote ter električne energije. Ključna tema tokratnega srečanja, ki se ga je udeležilo več kot 80 partnerjev, je bila zelo aktualna: predstavljeni so bili razlogi za velike premike na energetskem trgu v zadnjem letu in trendi na področju obnovljivih virov za 2018.
> Preberi več

Zgrajenih več kot 100 domačih sončnih elektrarn

Celovita storitev »vse na ključ«, vrhunska kakovost vgrajenih komponent z do 25-letnimi garancijami in subvencija Eko sklada, ki znaša do 20 % priznanih stroškov naložbe, so marsikateri družini olajšale odločitev za izgradnjo sončne elektrarne GEN-I Sonce. Da gre za ponudbo, ki smo jo v Sloveniji že težko čakali, priča dejstvo, da je svojo domačo sončno elektrarno GEN-I Sonce v nekaj mesecih dobilo že več kot 100 slovenskih gospodinjstev. Sončne elektrarne, ki smo jih zgradili, bodo glede na povprečno osončenost Slovenije lahko proizvedle kar 1,2 milijona kWh čiste energije.
> Preberi več

Kako nastajajo fotovoltaični paneli?

GEN-I Sonce v partnerstvu s slovenskimi podjetji Sol Navitas, Letrika Sol in Bisol zagotavlja vrhunsko kakovost sončnih elektrarn, ki bodo omogočale pričakovano in brezhibno proizvodnjo električne energije 30 let in več. V šesti oddaji »Na sončni strani strehe« so prikazali, kako nastajajo fotovoltaični paneli v podjetju Bisol, kjer na dan izdelajo 1400 fotovoltaičnih panelov in jih izvažajo v 70 držav sveta.
> Preberi več

Je energetska samozadostnost za gospodinjstva v Sloveniji res mogoča?

Sončna energija je zaradi vse cenejših fotovoltaičnih panelov že konkurenčna fosilnim gorivom in dejstvo je, da bo energetska prihodnost človeštva električna, pri čemer bo imela glavno vlogo čista energija sonca. Po napovedih strokovnjakov bodo v bližnji prihodnosti tudi v Sloveniji gospodinjstva vedno bolj samooskrbna, saj je lastna mikro sončna elektrarna tehnologija, ki prvič omogoča vsem, da si zagotovijo praktično vse ali večino energetskih potreb. Zanimiva je izkušnja družine Bregant, ki s svojo lastno mikro sončno elektrarno že izkorišča sonce za gretje s toplotno črpalko in napajanje električnega avtomobila.
> Preberi več

SONČNI ELEKTRARNI JE PAMETNO DODATI TUDI TOPLOTNO ČRPALKO

Pri odločitvi za samooskrbo z električno energijo iz sonca je ključno načrtovanje prave velikosti sončne elektrarne, ki bo čim bolj natančno ustrezala energetskim potrebam gospodinjstva. Zato je smiselno istočasno načrtovati tudi montažo toplotne črpalke za ogrevanje.
> Preberi več

DOVOLJ SONCA ZA VSE

Če bi le pol odstotka površine Slovenije prekrile sončne elektrarne, bi bili vsi Slovenci preskrbljeni z elektriko, ugotavlja Greenpeace Slovenija. K sreči je vedno več ljudi, ki prisegajo na tovrstne vire energije. Tudi dr. Tone Čižman se je odločil, da bodo sončni žarki poskrbeli za njegove energetske potrebe.
> Preberi več

Spoznajte lastnika prve samooskrbne sončne elektrarne GEN-I SONCE

V sodelovanju z družbo GEN-I Sonce je bilo doslej postavljenih že več deset mikro sončnih elektrarn za samooskrbo. Ena takšnih je tudi na strehi g. Aleša Berganta v Mojstrani. So pravzaprav eni prvih v Sloveniji z domačo sončno elektrarno, ki zmore 7 kilovatov. Po nekaj mesecih smo jih obiskali in preverili kako se jim je doslej investicija obrestovala.
> Preberi več

Umazana skrivnost čiste energije

VETRNA IN SONČNA ENERGIJA MOTITA ELEKTROENERGETSKE SISTEME – toda to ni razlog, da jih vlade prenehajo podpirati. V februarski izdaji britanske revije The Economist pišejo o problemu energije iz obnovljivih virov, ki je posledica njihove hitre rasti, nizkih stroškov, nestanovitnosti, subvencij in zastarelega sistema. Predlagajo rešitve, ki so se pojavile z digitalizacijo, pišejo o popularnosti mikro sončnih elektrarn, ki oddajajo presežke energije v omrežja in vlade pozivajo k ureditvi cenovne politike.
> Preberi več

SLEDITE SONCU

V ugledni britanski reviji The Economist redno objavljajo članke in študije o sončni energiji, trenutnem stanju, razvoju, perečih vprašanjih ter glavnih usmeritvah in politikah na temo obnovljivih virov v svetu. Tokrat objavljamo povzetek članka o vzponu uporabe sončne energije v državah v razvoju. Za razliko od Nemčije, kjer množično vgrajujejo strešne solarne panele, države v razvoju pospešeno gradijo velikanske parke z deset tisoči premičnih panelov, ki z energijo oskrbujejo njihova nacionalna omrežja.
> Preberi več

GEN-I uspešno postavil že 40 mikro sončnih elektrarn po Sloveniji

GEN-I uspešno postavlja mikro sončne elektrarne po vsej Sloveniji; že 40 gospodinjskim odjemalcem in malim podjetnikom je poenostavil pot do energetske samooskrbe s sončno energijo in jim omogočil energetsko neodvisnost. Celovito storitev na ključ profesionalno opravljajo izkušeni strokovnjaki, ki na podlagi ogleda lokacije najprej svetujejo pri izbiri prave konfiguracije mikro sončne elektrarne, prilagojene posameznim potrebam, uredijo vso potrebno dokumentacijo in dovoljena ter v 1 dnevu montirajo sončno elektrarno. Enostavnost, varnost in profesionalnost v storitvi na ključ in naših strokovnjakov se kaže v izjemnem zadovoljstvu prvih strank.
> Preberi več

Družba GEN-I Sonce prva v Sloveniji izdala zeleno obveznico v višini 14 milijonov evrov

Družba GEN-I Sonce, hčerinska družba v 100 % lasti Skupine GEN-I, je skupaj s SID banko in Novo KBM včeraj izdala prvo zeleno obveznico v višini 14 milijonov evrov, z zapadlostjo leta 2024. Sredstva, pridobljena s strani investitorjev, SID banke in Nove KBM, bodo porabljena izključno za namen financiranja zelene energije oziroma projektov, ki povečujejo energetsko učinkovitost in neodvisnost strank družbe GEN-I Sonce.
> Preberi več