Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Lani več kot 800 novih sončnih elektrarn, skupaj že več kot 2.100

22. 02. 2021

Na dogodku za poslovne partnerje, ki ga je GEN-I prejšnji teden organiziral že trinajstič zapored, je predsednik uprave GEN-I, dr. Robert Golob, predstavil nerevidirane rezultate poslovanja naše skupine v preteklem letu. Odlično poslovanje Skupine GEN-I, del katere je tudi GEN-I Sonce, potrjuje pravilnost naše usmeritve v zeleno. Ob koncu lanskega leta je bilo že več kot 2.100 individualnih hiš opremljenih z našimi sončnimi elektrarnami; samo v lanskem letu smo jih kljub splošnim omejitvam zaradi zdravstvene krize uspeli predati v uporabo skoraj 850.  

Ob zgornjih številkah navdušuje tudi podatek, da smo našim poslovnim partnerjem pomagali pridobiti za 1 milijon evrov kohezijskih nepovratnih sredstev za podporo vlaganjem v industrijske sončne elektrarne. Potem ko smo pred časom predstavili prvo sončno elektrarno na večstanovanjskem objektu na Jesenicah, smo lani postavili tudi prvo samooskrbno skupnost v Sloveniji. V Budanjah pri Ajdovščini smo namreč na skupno elektrarno na bližnji šoli priklopili 7 hiš. 

Usmeritev v zeleno smo v začetku letošnjega leta nadgradili z okoljskim certifikatom ISO 14001:2015, ki smo ga prejeli skupaj s certifikatom za sistem vodenja kakovosti ISO 9001:2015. Z našo zavezo trajnostnega delovanja pa je skladna tudi možnost, ki jo od začetka leta ponujamo svojim strankam: če za dobavitelja električne energije izberejo GEN-I, jim razliko med elektriko, ki jo proizvede njihova sončna elektrarna, in lastno porabo dobavimo iz 100 % sončne energije, in to brez kakršnega koli doplačila. 

Več o cenah elektrike za samooskrbo in dobavi 100 % sončne energije si lahko preberete tukaj.  

Novice

08. 04. 2024
Nove subvencije za NET metering sončne elektrarne 2024

Javni poziv Borzena, ki smo ga vsi čakali. Nova nepovratna sredstva za investicije v samooskrbo.

>Preberite več
Ciscenje_ciscenje-soncne-elektrarne (naslovna) 27. 03. 2024
Čiščenje sončne elektrarne

Učinkovito čiščenje je sestavni del rednega vzdrževanja vaše sončne elektrarne, saj to na dolgi rok izboljšuje delovanje vaše sončne elektrarne in ji podaljšuje življenjsko dobo.

>Preberite več
25. 03. 2024
V Vrtojbi smo postavili našo prvo prostostoječo sončno elektrarno

22. marca 2024 je potekala uradna otvoritev nove prostostoječe sončne elektrarne v Vrtojbi.

>Preberite več
Scroll