Icon Informativna ponudba Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Informativna ponudba

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in pridobite informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek - petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto
PODPORA / INVESTICIJA IN FINANCIRANJE

Investicija in financiranje

Možnosti plačila vaše finančne naložbe.

Mikro sončna elektrarna, dostopna vsem

Naš cilj je zagotoviti dosegljivost sončne elektrarne čim večjemu številu posameznikov, zato vam ponujamo možnost 7-letnega odplačevanja sončne elektrarne brez obresti.

 

Strošek izgradnje sončne elektrarne je odvisen od več dejavnikov, zato vam lahko informativno ceno izračunamo po pridobitvi ključnih podatkov o vaši letni porabi električne energije na merilnem mestu (kWh) in naslovu lokacije izgradnje sončne elektrarne. Informativno ponudbo lahko prejmete z izpolnitvijo našega spletnega informativnega izračuna, ki ga najdete tukaj. Končno ponudbo s pogoji financiranja, prilagojeno vašim potrebam in vrsti strehe, vam bomo pripravili po strokovnem ogledu objekta, na katerem bo mikro sončna elektrarna nameščena.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

Za izdelavo neobvezujoče informativne ponudbe za izgradnjo sončne elektrarne potrebujemo vaše podatke o letni porabi električne energije (kWh), naslovu lokacije, kjer bo elektrarna nameščena ter podatke o vaši strehi. Podatke nam lahko posredujete preko spletnega obrazca, ki vam takoj pošlje informativno ponudbo.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

Ker je višina investicije v izgradnjo sončne elektrarne za samooskrbo odvisna od več dejavnikov, je tudi doba vračanja investicije različna in v povprečju znaša okrog 7,1 leta*, pri čemer bo sončna elektrarna delovala 30 let in več.

 

*Vračilna doba je izračunana brez upoštevanja subvencije in glede na trenutne tržne razmere.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

Sončno elektrarno se splača imeti vsakemu odjemalcu električne energije, še posebej v primeru velike porabe električne energije in posledično visokih računov za elektriko, saj se stroški za elektriko po izvedeni investiciji bistveno znižajo – do 75 %.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

Nudimo vam ugodno GEN-I financiranje: poleg takojšnjega plačila omogočamo tudi kratkoročno plačilo na obroke, in sicer 7-letno brezobrestno odplačilo, pri čemer je mesečni obrok približno enak mesečnemu računu za plačilo elektrike.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

Subvencije oz. nepovratne finančne spodbude za naložbe v sončne elektrarne razpisuje Eko sklad.

Zakon o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije medtem določa, da bo za dodeljevanje nepovratnih sredstev za naprave za samooskrbo skrbel Center za podpore, in sicer v sklopu družbe Borzen. Tovrsten prenos se bo zgodil v prihodnjih letih. Do naložbene pomoči bodo upravičeni odjemalci, ki se bodo vključili v sistem samooskrbe po tem zakonu oz. Uredbi o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije (Ur. L. RS, št. 43/22).

Če se boste odločili za sončno elektrarno GEN-I Sonce, ko bodo na voljo nova sredstva, vam bomo brezplačno pomagali urediti potrebno dokumentacijo za njihovo pridobitev.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne

Da. Z izgradnjo sončne elektrarne za samooskrbo si zagotovite lastno proizvodnjo električne energije za svoje potrebe in se s tem izognete nepredvidljivostim na trgu električne energije.

Smo vam s to informacijo pomagali?
Thumbs up Da
Thumbs down Ne
Gradient Top
Gradient Bottom
Scroll