Icon Informativna ponudba Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Informativna ponudba

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in pridobite informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek - petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

10 mitov o samooskrbnih sončnih elektrarnah

13. 05. 2019

Novinarji portala Zeleni genij so s strokovnjaki zagrizli v kislo jabolko in se lotili raziskovanja ter razbijanja 10 najpogostejših mitov o sončnih elektrarnah.

1. Slovenija ni v celoti primerna za sončne elektrarne, saj se sonce splača izkoriščati samo na Primorskem.

2. Namestitev samooskrbne sončne elektrarne je draga, izgradnja zahteva ogromno časa, denarja in birokracije, investicija pa se ne povrne za časa mojega življenja. Zato je energija iz fosilnih goriv še vedno primernejša, cenejša in učinkovitejša. 

3. Domača sončna elektrarna ne bo mogla zadostiti potrebam mojega gospodinjstva, saj energijo proizvaja pretežno samo poleti, pozimi in v oblačnem vremenu pa solarni paneli ne delujejo.

4. Ne glede na izbiro kvalitete komponent (panelov ipd.) ter načina montaže, bo sončna elektrarna delovala povsem enako in bo zagotovljena najbolj optimalna proizvodnja energije.

5. Solarni paneli lahko uničijo mojo streho. Če imam na strehi sončne panele, je večja verjetnost za udar strele. Prav tako jih lahko poškodujejo tudi toča, sneg in ostali vremenski vplivi.

6. Sončna elektrarna proizvaja električno energijo, ki jo moram prodati, zato se lahko zgodi, da se mi zmanjša ali celo ukine pokojnina oz. drugi državni prejemki.

7. Domače sončne elektrarne bodo v prihodnje postale še zmogljivejše in cenejše, zato je bolje še počakati z investiranjem vanje.

8. Samooskrbna sončna elektrarna zahteva stalno vzdrževanje in čiščenje.

9. Posamezno sončno elektrarno lahko zgradimo samo na hiši in z njo oskrbujemo samo eno gospodinjstvo.

10. Dokler nam služijo, solarni paneli resda ohranjajo okolje, ko dotrajajo, pa kot odpadki postanejo velik vir onesnaževanja.

miti-o-soncnih-elektrarnah

 Kaj je torej res in kaj zgolj natolcevanje tistih, ki še vedno prisegajo na fosilna goriva, si lahko preberete v članku 10 mitov o samooskrbnih sončnih elektrarnah.

Novice

16. 02. 2023
Novo v ponudbi za vse lastnike sončnih elektrarn GEN-I Sonce

Našo storitev odlikuje individualen pristop k strankam, dolgoročna brezskrbnost z vrhunsko kakovostjo in brezhibnim delovanjem ter projekt na ključ. Temu smo dodali novo storitev za lastnike sončnih elektrarn GEN-I Sonce, in sicer čiščenje fotovoltaičnih modulov.

>Preberite več
02. 02. 2023
V 5 korakih do sončne elektrarne

Med slovenskimi kupci sončnih elektrarn se jih je največ do zdaj odločilo prav za našo kakovost in strokoven pristop. Vsaki stranki, ki nam izkaže zaupanje, se posvetimo individualno, da skupaj najdemo rešitev za njeno energetsko samooskrbnost. Zagotavljamo odgovorno in skrbno izgradnjo sončne elektrarne po načelu »na ključ«, brez skritih stroškov.

>Preberite več
02. 02. 2023
Zakonske novosti za sončne elektrarne

Pregled trenutno veljavne zakonodaje za mikro sončne elektrarne.

>Preberite več
Gradient Top
Gradient Bottom
Scroll