Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in pridobite informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

10 mitov o samooskrbnih sončnih elektrarnah

13. 05. 2019

Novinarji portala Zeleni genij so s strokovnjaki zagrizli v kislo jabolko in se lotili raziskovanja ter razbijanja 10 najpogostejših mitov o sončnih elektrarnah.

1. Slovenija ni v celoti primerna za sončne elektrarne, saj se sonce splača izkoriščati samo na Primorskem.

2. Namestitev samooskrbne sončne elektrarne je draga, izgradnja zahteva ogromno časa, denarja in birokracije, investicija pa se ne povrne za časa mojega življenja. Zato je energija iz fosilnih goriv še vedno primernejša, cenejša in učinkovitejša. 

3. Domača sončna elektrarna ne bo mogla zadostiti potrebam mojega gospodinjstva, saj energijo proizvaja pretežno samo poleti, pozimi in v oblačnem vremenu pa solarni paneli ne delujejo.

4. Ne glede na izbiro kvalitete komponent (panelov ipd.) ter načina montaže, bo sončna elektrarna delovala povsem enako in bo zagotovljena najbolj optimalna proizvodnja energije.

5. Solarni paneli lahko uničijo mojo streho. Če imam na strehi sončne panele, je večja verjetnost za udar strele. Prav tako jih lahko poškodujejo tudi toča, sneg in ostali vremenski vplivi.

6. Sončna elektrarna proizvaja električno energijo, ki jo moram prodati, zato se lahko zgodi, da se mi zmanjša ali celo ukine pokojnina oz. drugi državni prejemki.

7. Domače sončne elektrarne bodo v prihodnje postale še zmogljivejše in cenejše, zato je bolje še počakati z investiranjem vanje.

8. Samooskrbna sončna elektrarna zahteva stalno vzdrževanje in čiščenje.

9. Posamezno sončno elektrarno lahko zgradimo samo na hiši in z njo oskrbujemo samo eno gospodinjstvo.

10. Dokler nam služijo, solarni paneli resda ohranjajo okolje, ko dotrajajo, pa kot odpadki postanejo velik vir onesnaževanja.

miti-o-soncnih-elektrarnah

 Kaj je torej res in kaj zgolj natolcevanje tistih, ki še vedno prisegajo na fosilna goriva, si lahko preberete v članku 10 mitov o samooskrbnih sončnih elektrarnah.

Novice

soncna-elektrarna-s-hranilnikom-elektricne-energije 11. 09. 2023
Sončne elektrarne s hranilniki energije

Našo ponudbo smo razširili na možnost postavitve sončne elektrarne v kombinaciji s hranilnikom energije na ključ.

>Preberite več
07. 08. 2023
Cena sončne elektrarne

V Sloveniji so sončne elektrarne postale pomemben gradnik prehoda v trajnostno in nizkoogljično prihodnost.

>Preberite več
1-posvetovalno-izobrazevalno-srecanje-za-podizvajalce 13. 07. 2023
Posvetovalno-izobraževalno srečanje za podizvajalce

GEN-I Sonce se zavzema za odličnost in kakovost na vseh področjih svojega poslovanja, med katerimi so tudi odnosi z našimi podizvajalci oz. partnerji.

>Preberite več
Scroll