Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in pridobite informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek - petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Družina Janc bo z lastno sončno elektrarno na leto prihranila več kot 1.000 evrov

22. 06. 2018

Družina Janc iz Spodnjih Dupelj se je odločila, da izgradnjo domače sončne elektrarne zaupa strokovnjakom GEN-I Sonca. Sončna lega hiše, njihova skrb za okolje in vrhunska ponudba projekta na ključ, v katerem je vključeno vse: od ureditve dokumentacije, hitre montaže, vrhunske kakovosti sestavnih delov do dolgoročnih garancij, je družino prepričala, da je čas za elektro samooskrbo.

»Kar nekaj je bilo razlogov za odločitev za sončno elektrarno. Prvi je ta, da je lega hiše na izjemno sončnem mestu, kjer je streha ob sončnem dnevu dejansko cel dan na soncu. Druga stvar pa je, da sva z možem ekološko usmerjene in skrbiva tudi za to, da ohraniva ta naš ljubi planet, ker če ga ne bomo pazili, bomo uničili sami sebe,« odločitev za nakup sončne elektrarne utemelji Marija Janc in doda: »Mislim, da se je ozaveščenost ljudi pri ohranjanju našega planeta povečala. Vse več je ločevalnih kontejnerjev, električnih avtomobilov in vse več je tudi namestitev sončne elektrarne. Za naju ta elektrarna predstavlja predvsem elektro samooskrbo. Precej izračunov je bilo narejenih in velikost elektrarne je prilagojena najini porabi električne energije.«

Mi skrbimo za zeleno prihodnost najmlajših

Aprila letos smo na streho njihove hiše montirali sončno elektrarno nazivne moči 10 kW, ki bo letno proizvedla približno 980 kWh elektrike na 1 kW nazivne moči. Velikost elektrarne ustreza oceni njihove letne porabe električne energije, ki je v obdobju med aprilom 2017 in aprilom 2018 znašala 10.320 kWh.

Naložba v sončno elektrarno je družino stala dobrih 13.000 evrov, pri čemer je v ceni že vključeno tudi vzdrževanje elektrarne. Pri financiranju so se odločili za sedemletno brezobrestno obročno odplačilo. Ocenjujemo, da bo družina Janc pri stroških za elektriko letno prihranila več kot tisoč evrov, v 30 letih, pa dobrih 30.000 evrov. V tem času bodo proizvedli skoraj 300.000 kWh čiste zelene energije in zmanjšali ogljični odtis za skoraj 150.000 kilogramov CO2. Izračun prikazuje tudi spodnja tabela.  

PO IZGRADNJI SONČNE ELEKTRARNE Strošek oskrbe z električno energijo in predvideni prihranki družine Janc
Ocena trenutnega letnega stroška za oskrbo z električno energijo 1.311,34 EUR
Ocena predvidenega mesečnega stroška za oskrbo z električno energijo po izgradnji elektrarne 19,03 EUR
Ocena predvidenega letnega stroška za oskrbo z električno energijo po izgradnji elektrarne 228,40 EUR
Ocena predvidenega letnega prihranka za oskrbo z električno energijo po izgradnji elektrarne 1.082,93 EUR
Ocena predvidenega prihranka v življenjski dobi elektrarne (30 let) 31.946,44 EUR
Enostavna doba vračanja investicije 12,7 let
Ocena predvidene proizvodnje zelene energije v življenjski dobi elektrarne (30 let) 294.000 kWh
Ocena predvidenega prihranka CO2 v življenjski dobi elektrarne (30 let) 144.060 kg

Novice

25. 05. 2023
Presegli smo številko 6.000 priklopljenih sončnih elektrarn

V GEN-I Sonce smo dosegli pomemben mejnik, saj smo od našega začetka delovanja v letu 2017 pa do danes presegli 6.000 priklopljenih mikro sončnih elektrarn.

>Preberite več
24. 04. 2023
Sončne elektrarne in NET metering

Sončne elektrarne so namenjene proizvajanju električne energije iz obnovljivega vira.

>Preberite več
16. 02. 2023
Novo v ponudbi za vse lastnike sončnih elektrarn GEN-I Sonce

Našo storitev odlikuje individualen pristop k strankam, dolgoročna brezskrbnost z vrhunsko kakovostjo in brezhibnim delovanjem ter projekt na ključ. Temu smo dodali novo storitev za lastnike sončnih elektrarn GEN-I Sonce, in sicer čiščenje fotovoltaičnih modulov.

>Preberite več
Gradient Top
Gradient Bottom
Scroll