Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Družina Kronovšek potrjuje, da je toplotni črpalki pametno dodati tudi sončno elektrarno

08. 01. 2019

Snemalna ekipa RTV Slovenija je konec prejšnjega leta obiskala družino Kronovšek iz Savinjske doline, ki se je med prvimi v Sloveniji odločila za izgradnjo domače sončne elektrarne GEN-I Sonce.

Oče Bogdan Kronovšek je razvojnik po duši in profesiji, zato je tudi njihova hiša varčna, nizko energijska in dobro izolirana. Ogrevajo se s toplotno črpalko, ki lahko izkorišča dva toplotna vira, geotermalno energijo in toploto okoliškega zraka. Poleg tega so pri gradnji nove hiše vgradili tudi centralni prezračevalni sistem z rekuperacijo in talno ogrevanje, ki omogoča veliko udobja in enakomerno temperaturo v vseh prostorih. Z izgradnjo sončne elektrarne so si zagotovili proizvodnjo lastne, zelene energije za zagotovitev energetskih potreb njihovega gospodinjstva.

Za sončno elektrarno so se odločili, zaradi izredne sončne lege hiše in ureditve zakonodaje na področju samooskrbe z električno energijo iz obnovljivih virov energije. Družina sedaj prihrani do 1.200 evrov pri letnih stroških za elektriko in hkrati pripomore k ohranjanju okolja, saj zmanjšuje emisije CO2 za dobrih 5 ton na leto, kar je enako ohranitvi 20 dreves.

Zakaj so izgradnjo sončne elektrarne zaupali strokovnjakom podjetja GEN-I Sonce si lahko pogledate v video posnetku oddaje TV Ambient.

Novice

08. 04. 2024
Nove subvencije za NET metering sončne elektrarne 2024

Javni poziv Borzena, ki smo ga vsi čakali. Nova nepovratna sredstva za investicije v samooskrbo.

>Preberite več
Ciscenje_ciscenje-soncne-elektrarne (naslovna) 27. 03. 2024
Čiščenje sončne elektrarne

Učinkovito čiščenje je sestavni del rednega vzdrževanja vaše sončne elektrarne, saj to na dolgi rok izboljšuje delovanje vaše sončne elektrarne in ji podaljšuje življenjsko dobo.

>Preberite več
25. 03. 2024
V Vrtojbi smo postavili našo prvo prostostoječo sončno elektrarno

22. marca 2024 je potekala uradna otvoritev nove prostostoječe sončne elektrarne v Vrtojbi.

>Preberite več
Scroll