Icon Informativna ponudba Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Informativna ponudba

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in pridobite informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek - petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

G. Benedik lahko pričakuje okoli 1.000 evrov prihranka na letni ravni

14. 05. 2019

Zeleni genij je v mesecu aprilu razbijal mite o samooskrbi s sončno energijo z največjimi strokovnjaki in pionirji na tem področju. Prikazali so, da so sočne elektrarne na ključ res postale dostopne večini gospodinjstev in da je zanimanje za proizvodnjo zelene energije zraslo v nebo.

Da bi iz prve roke preverili, kako poteka montaža sončne elektrarne GEN-I Sonce, so obiskali g. Bojana Benedika iz Šutne na Gorenjskem, ki se je zaradi nadvse ugodne ponudbe, večje energetske učinkovitosti in prihrankov odločil za sončno elektrarno GEN-I Sonce. Z lastno sončno elektrarno se mu bodo stroški predvidoma znižali skoraj za polovico.

G. Robert Jelenc, direktor podjetja GEN-I Sonce, je pojasnil: »Pri gospodu Benediku smo zgradili sončno elektrarno z nazivno močjo 10,8 kW. Ta velikost je dejansko projektirana glede na porabo stranke, napovedjo porabe in pa na usmerjenost strehe. Tako lahko v prihodnje okvirno pričakuje prihranke v znesku preko 1.000 evrov na letni ravni,« in dodal, da naj bi se v konkretnem primeru investicija povrnila v 12-ih letih. »Če gledamo z vidika sončne elektrarne, katere življenjska doba je 30 let in več, bo dejansko po 12-ih letih imel vsaj 18 let, če ne on, pa njegovi otroci, skoraj brezplačno električno energijo, s katero se bo samooskrboval in posredno preko toplotne črpalke tudi ogreval.«

 

Na letni ravni bo gospod Benedik v prihodnje prihranil še okoli 1.000 evrov.

Tako z ekonomskega kot ekološkega vidika je trenutno kombinacija sončne elektrarne in toplotne črpalke eden najučinkovitejših načinov ogrevanja, saj toplotna črpalka za delovanje potrebuje elektriko, ki si jo bo g. Benedik po novem proizvedel sam. To pomeni, da bo tudi za ogrevanje porabljal lastno zeleno energijo.

Kako je GEN-I Sonce olajšal odločitev za sončno elektrarno že 1.000 slovenskim gospodinjstvom, si lahko preberete na portalu Zeleni genij v članku »G. Benedik lahko pričakuje okoli 1.000 evrov prihranka na letni ravni«.

Novice

16. 02. 2023
Novo v ponudbi za vse lastnike sončnih elektrarn GEN-I Sonce

Našo storitev odlikuje individualen pristop k strankam, dolgoročna brezskrbnost z vrhunsko kakovostjo in brezhibnim delovanjem ter projekt na ključ. Temu smo dodali novo storitev za lastnike sončnih elektrarn GEN-I Sonce, in sicer čiščenje fotovoltaičnih modulov.

>Preberite več
02. 02. 2023
V 5 korakih do sončne elektrarne

Med slovenskimi kupci sončnih elektrarn se jih je največ do zdaj odločilo prav za našo kakovost in strokoven pristop. Vsaki stranki, ki nam izkaže zaupanje, se posvetimo individualno, da skupaj najdemo rešitev za njeno energetsko samooskrbnost. Zagotavljamo odgovorno in skrbno izgradnjo sončne elektrarne po načelu »na ključ«, brez skritih stroškov.

>Preberite več
02. 02. 2023
Zakonske novosti za sončne elektrarne

Pregled trenutno veljavne zakonodaje za mikro sončne elektrarne.

>Preberite več
Gradient Top
Gradient Bottom
Scroll