Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

GEN-I z izjemnim poslovanjem v 2021 znova potrjuje, da je najboljše energetsko podjetje v državi

24. 01. 2022

Za Skupino GEN-I je izjemno poslovno obdobje. Ocena rezultata za 2021 kaže, da znaša njen čisti poslovni izid 70 milijonov evrov in donos na kapital rekordnih 50,7 odstotkov. S širitvijo trgovanja je Skupina GEN-I povečala obseg poslovanja za več kot 30 odstotkov in sklenila za 200 TWh trgovalnih pogodb, kar je njene prihodke iz poslovanja povišalo na 3,4 milijarde evrov.  

»Leto 2021 je bilo naše najbolj uspešno poslovno leto doslej. Ob ekstremnih razmerah na energetskih trgih, ki so marsikaterega dobavitelja prisilile k višanju cen ali celo opustitvi dejavnosti, smo v GEN-I okrepili vrednost – za naše lastnike s štirikratnim preseganjem plana čistega poslovnega izida, za stranke z zamrznjenimi cenami, za zaposlene z razvojem in nagradami in za finančne institucije z najboljšimi finančnimi rezultati v zgodovini družbe,« je na novinarski konferenci leto 2021 povzel dr. Robert Golob, predsednik uprave Skupine GEN-I do decembra lani.  

Kot vodilni promotor zelene preobrazbe z velikimi koraki razvijamo zelene storitve in stopamo po poti preobrazbe. Do konca leta smo imeli prodanih za več kot 80 MW moči sončnih elektrarn ter začeli z izgradnjo prve večje samostoječe sončne elektrarne v Severni Makedoniji, ki bo letno proizvedla 24 GWh elektrike. Že s pričetkom leta pa smo se, ob zavedanju nujnosti ukrepanja proti podnebnim spremembam, odrekli fosilnim virom električne energije in s 1. januarjem začeli svojim odjemalcem dobavljati zgolj elektriko iz virov, ki ne povzročajo izpustov CO2.  

Leto 2021 je bilo za Skupino GEN-I prelomno. Zelena preobrazba, digitalizacija, zdravstvena kriza in predvsem energetska kriza z rekordnimi cenami energentov so testirale zmožnosti Skupine in znanje zaposlenih. Rezultati za leto 2021 so vsem krizam navkljub presegli vsa pričakovanja in dokazujejo, da je Skupina GEN-I zgrajena na izjemnih temeljih, pripravljena na krizne situacije in najbolj uspešna energetska družba v državi.

Novice

08. 04. 2024
Nove subvencije za NET metering sončne elektrarne 2024

Javni poziv Borzena, ki smo ga vsi čakali. Nova nepovratna sredstva za investicije v samooskrbo.

>Preberite več
Ciscenje_ciscenje-soncne-elektrarne (naslovna) 27. 03. 2024
Čiščenje sončne elektrarne

Učinkovito čiščenje je sestavni del rednega vzdrževanja vaše sončne elektrarne, saj to na dolgi rok izboljšuje delovanje vaše sončne elektrarne in ji podaljšuje življenjsko dobo.

>Preberite več
25. 03. 2024
V Vrtojbi smo postavili našo prvo prostostoječo sončno elektrarno

22. marca 2024 je potekala uradna otvoritev nove prostostoječe sončne elektrarne v Vrtojbi.

>Preberite več
Scroll