Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in pridobite informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Inovativna storitev GEN-I Sonce za energetsko samooskrbo

24. 11. 2016

Družba GEN-I je v Stari mestni elektrarni premierno predstavila novo storitev GEN-I Sonce, ki bo gospodinjstvom in malim podjetnikom v Sloveniji bistveno poenostavila odločitev za samooskrbo z električno energijo, pridobljeno iz Sonca. GEN-I tako kot prvi dobavitelj energije v regiji vstopa na trg samooskrbe in bo slovenskim odjemalcem omogočal tudi izgradnjo mikro sončnih elektrarn na ključ. Gre za inovativen projekt, ki bo omogočil trajnosten, okolju prijazen in ekonomsko vzdržen prestop v energetsko neodvisnost. Zanesljivost investicije in dolgo življenjsko dobo sončnih elektrarn GEN-I zagotavlja s premišljeno izbiro vrhunskih slovenskih partnerjev.

Družba GEN-I na slovenskem energetskem trgu že vse od ustanovitve postavlja trende. Ob prihodu na slovenski trg leta 2006 so spodbudili konkurenco in zagotovili bistveno nižje cene električne energije za slovensko industrijo. Temu sta sledili Poceni elektrika in Poceni plin, ki sta vsaka zase postavljala nove mejnike pri razvoju trga z elektriko in zemeljskim plinom. Delovanje družbe, razvoj novih produktov in storitev ter ostale poslovne poteze so ves čas vodile odločitve v korist končnega uporabnika in okolja. GEN-I zavzeto podpira trajnostni razvoj in čim hitrejši prehod v brezogljično družbo, zdaj pa je stopil še korak dlje in sprožil pomemben premik na poti do samooskrbe gospodinjstev s sončno energijo.

Dr. Robert Golobpredsednik uprave družbe GEN-I, je na predstavitvi dejal: »V času, ko si na globalni ravni prizadevamo za prehod na energetske sisteme, ki jih poganjajo obnovljivi viri, je tudi v Sloveniji nastopil pravi čas za zeleni energetski preboj in čas, da naredimo odločen premik v smeri energetske samooskrbe vsakega posameznika. Imamo eno najbolj naprednih zakonodaj v Evropi na tem področju, imamo vrhunske proizvajalce naprednih tehnologij in imamo primerne naravne pogoje. Torej vse, kar potrebujemo, da postanemo najbolj samooskrben narod v Evropi.«

GEN-I je zato razvil rešitev – storitev GEN-I Sonce. Gre za celovito storitev, ki bo gospodinjskim odjemalcem in malim podjetnikom bistveno poenostavila pot do energetske samooskrbe s sončno energijo in jim s tem omogočila energetsko neodvisnost. Kljub popolnoma individualizirani in energetskim potrebam posameznika prilagojeni konfiguraciji elektrarne in ostalih energetskih naprav, kot je na primer toplotna črpalka, bo sama izvedba za investitorja izjemno enostavna, saj bodo v njegovem imenu vse od individualnega svetovanja, priprave projektne dokumentacije, pridobitve dovoljenj, do montaže, daljinskega nadzora in vzdrževanja na željo investitorja opravili strokovnjaki GEN-I Sonca.

V skladu z nedavno sprejeto zakonodajo t.j. Uredbo o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije, sončne elektrarne za samooskrbo delujejo po sistemu neto meritev, kar v praksi pomeni, da odjemalec pri sebi doma postavi elektrarno, ki je namenjena pokrivanju njegovih lastnih potreb. Sistem neto meritev omogoča shranjevanje viškov pridobljene energije v omrežju in jemanje energije iz omrežja takrat, ko sončna elektrarna ne proizvede dovolj energije za lastne potrebe. Omrežje torej deluje kot shranjevalnik energije, ob tem pa zanesljivost oskrbe ostaja nespremenjena.

Pri tem se pri obračunu električne energije in omrežnine upošteva le tista količina električne energije (kWh), ki predstavlja razliko med prevzeto in oddano delovno električno energijo (kWh), odčitano na istem merilnem mestu enkrat letno.

Ker predstavlja investicija v mikro sončno elektrarno dolgoročno naložbo, saj je njena življenjska doba 30 in več let, je še posebej pomembno, da je zgrajena iz kakovostnih komponent zanesljivih proizvajalcev, ki bodo omogočale pričakovano in brezhibno proizvodnjo električne energije dolgo vrsto let. GEN-I je po skrbnem pregledu ponudnikov zato izbral izključno tehnologije najprodornejših slovenskih proizvajalcev na tem področju: BISOL Group, d.o.o., Letrika Sol, d.o.o. in Sol navitas, d.o.o. za sončne elektrarne in podjetje Termo-tehnika, d.o.o. za toplotne črpalke.

Ob zaključku predstavitve nove storitve je dr. Golob še poudaril: »Morda se vam zdi, da govorimo o idejnem projektu ali zgolj viziji, a naj poudarim, da se to že dogaja, da elektrarne že postavljamo in da bomo samo ta teden vsak dan postavili eno novo sončno elektrarno. GEN-I skupaj s partnerskimi podjetji tukaj in zdaj postavlja trdne temelje slovenskega energetskega doma prihodnosti!«

Novice

soncna-elektrarna-s-hranilnikom-elektricne-energije 11. 09. 2023
Sončne elektrarne s hranilniki energije

Našo ponudbo smo razširili na možnost postavitve sončne elektrarne v kombinaciji s hranilnikom energije na ključ.

>Preberite več
07. 08. 2023
Cena sončne elektrarne

V Sloveniji so sončne elektrarne postale pomemben gradnik prehoda v trajnostno in nizkoogljično prihodnost.

>Preberite več
1-posvetovalno-izobrazevalno-srecanje-za-podizvajalce 13. 07. 2023
Posvetovalno-izobraževalno srečanje za podizvajalce

GEN-I Sonce se zavzema za odličnost in kakovost na vseh področjih svojega poslovanja, med katerimi so tudi odnosi z našimi podizvajalci oz. partnerji.

>Preberite več
Scroll