Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Oddajte povpraševanje za brezplačno in neobvezujočo informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek–petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Prva samooskrbna OVE skupnost v Sloveniji

07. 12. 2020

V družbi GEN-I si prizadevamo k realizaciji projektov, ki vsem nam omogočajo prehod k čistejšim virom energije. Že pred leti smo vstopili na pot zelene preobrazbe s ponudbo sončnih elektrarn za samooskrbo za posameznike in podjetja. Širjenje zavedanja o pomenu prihodnosti brez fosilnih goriv in izpustov CO2 dokazujemo z več kot 2.000 postavljenimi sončnimi elektrarnami za individualno samooskrbo v Sloveniji. 

A naredili smo še korak več. V Budanjah smo v sodelovanju z Občino Ajdovščina na strehi javnega objekta, tamkajšnje osnovne šole, postavili prvo skupnostno sončno elektrarno, ki je namenjena samooskrbi lokalnih prebivalcev. S tem smo omogočili cenovno ugoden dostop do sončne energije tudi tistim, ki si tega ne morejo urediti na lastni strehi. V skupnost je vključeni 7 stanovanjskih hiš, ki bodo oskrbovane z zeleno sončno energijo. Sončna elektrarna je postavljena na strehi osnovne šole. Z močjo 55,68 kW bo v enem letu proizvedla 58.500 kWh električne energije in zagotovila uporabnikom trajnostno energijo po ugodni ceni mesečne uporabnine in brez kakršnihkoli skrbi z vzdrževanjem in zavarovanjem.  

Uporabniki bodo poleg mesečnih prihrankov pri stroških za električno energijo, oskrbi s sončno energijo brez kakršnihkoli posegov v strešne konstrukcije in nenazadnje brez začetne investicije v napravo za samooskrbo, v enem letu znižali svoj ogljični odtis za 28.500 kg, oziroma 853 ton v 30 letih, kot je ocenjena življenjska doba elektrarne.  

V GEN-I smo prepričani, da moramo za prav vsi poskrbeti za zeleno prihodnost našega planeta in zamenjati fosilne vire energije z obnovljivimi. Mi rešitev vidimo v soncu. Sonce je čist, neskončen vir energije, dostopen vsakomur in izmed vseh obnovljivih virov tisti, ki ima največji potencial za prihodnost.  

Prihodnost je zelena. Ustvarjajmo jo skupaj! 

Novice

08. 04. 2024
Nove subvencije za NET metering sončne elektrarne 2024

Javni poziv Borzena, ki smo ga vsi čakali. Nova nepovratna sredstva za investicije v samooskrbo.

>Preberite več
Ciscenje_ciscenje-soncne-elektrarne (naslovna) 27. 03. 2024
Čiščenje sončne elektrarne

Učinkovito čiščenje je sestavni del rednega vzdrževanja vaše sončne elektrarne, saj to na dolgi rok izboljšuje delovanje vaše sončne elektrarne in ji podaljšuje življenjsko dobo.

>Preberite več
25. 03. 2024
V Vrtojbi smo postavili našo prvo prostostoječo sončno elektrarno

22. marca 2024 je potekala uradna otvoritev nove prostostoječe sončne elektrarne v Vrtojbi.

>Preberite več
Scroll