Icon Prejmite ponudbo Icon Pogosta vprašanja Icon Naš kontakt
Nazaj
Prejmite ponudbo

Sončno elektrarno vam postavimo na ključ in za vas uredimo celoten postopek. Naredite prvi korak in pridobite informativno ponudbo.

Naš kontakt
Ponedeljek - petek: od 8. do 20. ure Sobota: od 8. do 14. ure Nedelja in prazniki: zaprto

Sončna elektrarna na ključ je naložba

01. 02. 2023

V zadnjih letih, ko se cena električne energije na borzi dviga v nebo, so v ospredje stopili obnovljivi viri energije in lastna samooskrba z energijo. Vse več gospodinjstev razmišlja o finančni naložbi v sonce kot vir energije, da zmanjša odvisnost od elektrodistributerjev in od gibanja cen električne energije na trgu.

Zakaj je sončna elektrarna ena najbolj privlačnih naložb v tem času?

Sončna energija je trajni vir energije z ogromnim potencialom, ki ga z domačo sončno elektrarno lahko izkoristite za samooskrbo in energetsko neodvisnost svojega doma. S tem si zagotovite dolgoročni prihranek in okolju prijazno oskrbo z električno energijo.

Samooskrba s sončno energijo pomeni proizvajanje lastne električne energije z mikro sončno elektrarno, ki je priključena na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe in s katero pokrivamo lastno porabo električne energije. Namenjena je vsem končnim odjemalcem, priključenim na distribucijsko omrežje ne glede na njihovo velikost oz. priključno moč. Največja nazivna moč naprave ne sme presegati 0,8-kratnika priključne moči merilnega mesta.

Zaradi spremembe zakonodaje in tržnih razmer postaja investicija v sončno elektrarno vedno bolj smiselna in finančno zanimiva. Navdušujeta predvsem zelo dober finančni učinek in letni donos na vložena sredstva, ki za nekajkratnik presega donos bančnih depozitov. Ob upoštevanju trenutne povprečne cene elektrike za gospodinjske odjemalce se je glede na stanje pred energetsko krizo povračilna doba investicije v lastno sončno elektrarno skrajšala za 1 do 2 leti. Pri investiciji v 6 kW sončno elektrarno se investicija povrne v približno 10 letih, medtem ko je v primeru investicije v 11 kW ali 13 kW sončno elektrarno povračilna doba približno 7 let. Ključnega pomena je podatek, da znaša življenjska doba sončne elektrarne 30 let ali več.

Postavljena sončna elektrarna na vaši domači strehi poviša vašo finančno varnost tudi zato, ker zvišuje vrednost nepremičnine. Nepremičnine s sončno elektrarno se v povprečju prodajajo po približno 5 odstotkov višji ceni.

Preverite, kolikšen prihranek si lahko zagotovite za svoje gospodinjstvo, in naredite informativni izračun pri GEN-I Sonce.

 

Novice

25. 05. 2023
Presegli smo številko 6.000 priklopljenih sončnih elektrarn

V GEN-I Sonce smo dosegli pomemben mejnik, saj smo od našega začetka delovanja v letu 2017 pa do danes presegli 6.000 priklopljenih mikro sončnih elektrarn.

>Preberite več
24. 04. 2023
Sončne elektrarne in NET metering

Sončne elektrarne so namenjene proizvajanju električne energije iz obnovljivega vira.

>Preberite več
16. 02. 2023
Novo v ponudbi za vse lastnike sončnih elektrarn GEN-I Sonce

Našo storitev odlikuje individualen pristop k strankam, dolgoročna brezskrbnost z vrhunsko kakovostjo in brezhibnim delovanjem ter projekt na ključ. Temu smo dodali novo storitev za lastnike sončnih elektrarn GEN-I Sonce, in sicer čiščenje fotovoltaičnih modulov.

>Preberite več
Gradient Top
Gradient Bottom
Scroll